Козметични рецепти » Самомасаж за подмладяване

 Самомасаж за подмладяване

Истината е неумолима - след като навлязат в третото си десетилетие, жените, които не се грижат достатъчно добре за себе си, тръгват с бързи крачки към състаряването. Лицето им подпухва, под очите се появяват торбички, кожата губи естествената си еластичност и се отпуска, оформя се загрозяващата двойна брадичка. Противодействието има едно име и то е самомасаж.

Защо трябва да прибягваме до него, при това редовно?

Ще си отговорите сами на въпроса, след като направите следния тест. Легнете по гръб и се погледнете в някакво огледало - лицето ви е гладко. После седнете и поставете огледалото на коленете си. Наведете се към него - няма начин да не видите жена на доста повече от вашите години. Всичко това е резултат от задържането на течности и токсини в тъканите, което може да се избегне с помощта на прилагания сутрин и вечер самомасаж. Всяко движение с пръстите или дланите се прави минимум 10 пъти, като при лицето посоката е винаги от средата му навън.

12 вълшебни техники

1. За да „загреете”
Сложете малко крем в длани, разтъркайте ги една в друга, после започнете леко да поглаждате кожата си от средата на челото към слепоочията, от ноздрите към ушите, от мястото над горната устна към бузите и от брадичката към меката част на ушите.

2. За изящен овал на лицето
Обработете с нежни по щипвания долната си челюст - кожата се захваща с палец и показалец, които по време на самомасажа описват и леки въртеливи движения. По същия начин третирайте шията си в посока от ключиците нагоре.

3. Експресен масаж
Ако много бързате, задоволете се с приплъзване на дланите от бузите до ушите, после ги прекарайте по дължината на шията в посока отгоре надолу. Минимум 10 пъти.

4. За красиви скули
С меката част на пръстите потупвайте лицето си от ноздрите до ушите.

5. За да стегнете кожата под брадичката си
Поставете дясната си длан, обърната надолу, под брадичката, после бързо изнесете ръката си напред - така, сякаш си пляскате лек шамар. Редувайте лявата и дясната ръка. 20 пъти.

6. „Фитнес” за кожата
Ще стимулирате и тонизирате епидермиса, ако пощипвате лицето си, без да го опъвате. Посоката е от брадичката към ушите, от ъгълчетата на устните към скулите и от ноздрите към слепоочията. Край очите пощипванията трябва да са съвсем леки и при това да
се описват кръгове около тях. Завършете с челото - от средата към слепоочията.

7. За да изглеждате по-свежи
Наведете леко глава напред и поставете бузите си в длани - палецът е зад ухото, останалите пръсти сочат слепоочията. Упражнявайте натиск, насочен назад, към врата.

8. Срещу двойна брадичка
Кръстосайте длани върху шията си и започнете да правите въртеливи движения с тях.

9. При бръчки на шията
Сложете ръка върху мястото под брадичката и я плъзнете до ключиците. 20 пъти.

10. Срещу подпухване вследствие задържане на течности
Натискайте многократно с пръсти хлътналото място в ключиците си.

11. За избистряне на тена
Правете кръгови движения по линията на растеж на косата, започвайки от средата на челото и слизайки до ушите.

12. За по-активна циркулация на кръвта
Упражнявайте силен натиск с юмруци в посока от долната към горната част на лицето, после лек натиск в посока отгоре надолу.

И непременно малко гимнастика

* Винаги ходете така, сякаш носите книга на главата си - трябва да сте добре изправена и да усещате много леко, съвсем естествено опъване в долната част на лицето си.
* По 20 - 30 пъти на ден произнасяйте пред огледалото „у” и „хикс” - така ще активизирате шийните си мускули.
* Също толкова пъти изричайте „о” и „ьо”, за да стегнете мускулите, разположени около устата.
* Изправете глава, повдигнете ъгълчетата на устните си и леко извийте шия назад. Ако правите това по 20 пъти сутрин и вечер, двойната ви брадичка ще се стопи.
* Докато се къпете, обливайте шията си със студена струя от душа - първо от ключиците към брадичката, после от ухо до ухо. Водната терапия има невероятно тонизиращ и стягащ ефект.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

Козметика – кога и как?

Какво да сторим по-напред, когато се гримираме, грижим се за красотата на лицето, на тялото или на ноктите си? Доста често се случва да не знаем кога да използваме този или онзи продукт, въпреки че от...

Летни грижи за косата

Лятото е труден сезон за косата, най-вече за сухата и боядисаната. Само обречените от природата на жлези с повишена мастна активност могат да бъдат доволни - за момента от техния проблем няма и следа....

Внимание:Чувствителна кожа!

Към чувствителната кожа е необходимо особено отношение. В последните години козметолозити констатират, че хората с чувствителна кожа стават все повече. Виновни за тоза са лошата екология, неправилното...

Правила за блондинки

Известният френски стилист Франк Авогарди има опрелени предпочитания към блондинките. И тъй като знае колко много грижи трябва да се полагат за русата коса, дава няколко разумни съвета на жените, реши...

Начало