Козметични рецепти » Гимнастика под душа

 Гимнастика под душа

Протягайте се под душа всяка сутрин, за да поддържате във форма тялото си. Водата трябва да е хладка. Не оставайте под нея повече от 10 минути.
Тялото си ще измиете основно само за 2 минути и половина.
Ще развиете гръдните си мускули, като всеки ден заставате в един от ъглите и поставяте двете си ръце на стените. Лактите са на нивото на раменете, дланите - плътно опрени. Натиснете напред с цяло тяло. Трябва да усетите обтягане на нивото на гърдите и горната част на гърба. Време: 15 секунди.
За да разтегнете долната част на гърба си, застанете точно под водата. Поставете плътно длани на стената пред вас. Ръцете ви трябва да следват линията на раменете. Леко сгънете колене и изнесете ханша напред, докато усетите, че правите чупка в кръста. Време: 15 секунди.
Поставете десния крак зад левия и сгънете двата в коленете. Стъпалата трябва да останат плътно на пода. Подпрете се на стената и натискайте. Така ще опънете прасците и седалищните мускули. Време: 15 секунди, след това сменете краката.
Опрете длани на стената. Клекнете, докато бедрата ви застанат успоредно на пода. Останете така 3 секунди, преди да се изправите. Направете серия от 10 клякания. Време: 30 секунди.
За да заздравите бицепсите си, стиснете силно юмруци, сгънете ръце в лактите и задръжте така 15 секунди, без да дишате. Отпуснете за 5 секунди, преди да повторите още 2 пъти. Време: 1 минута.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Звуците като лекарство

От древни времена е известно, че звуците притежават чудодейна сила. Бойните възгласи, молитвите, тъжните и весели песни – това са преди всичко звуци. Неодавна учените доказаха, че звънът на църковните...

9 месеца красива

За да си останете хубава, докато очаквате най-голямата радост на живота си, а тялото ви е подложено на непрекъснати трансформации, трябва да полагате постоянни грижи за себе си. Освен здравословно хра...

Внимание:Чувствителна кожа!

Към чувствителната кожа е необходимо особено отношение. В последните години козметолозити констатират, че хората с чувствителна кожа стават все повече. Виновни за тоза са лошата екология, неправилното...

Как да подобрите имиджа си

Как да постигнете голямата си цел: околните да ви възприемат позитивно? И как да им покажете собствената си неповторимост? Като подчертаете своите външни и вътрешни достойнства, разбира се. С помощта ...

Начало