Козметични рецепти » Релакс с помощта на орто-биономията

 Релакс с помощта на орто-биономията

Най-после имате малко време за себе си. Децата вече са в леглото, съдовете са измити... Жалко, че не разполагате с персонален масажист, който да прогони напрежението, натрупало се в тялото ви през деня. Защо обаче да не усвоите някои упражнения, залегнали в основата на орто-биономията - комплекс от мануални техники, създаден през 1970 г. от канадския остеопат д-р Паулс? Преди обаче да започнете, не забравяйте да изпиете голяма чаша вода, за да изхвърлите по-лесно токсините от организма си. Колкото до отделните пози, всяка една от тях трябва да задържате за около минута.

Бърза помощ при схванат врат

Летете по гръб, поставете едната си ръка под тила. Другата сложете върху главата и натиснете лекичко с нея. Само след няколко минути ще почувствате облекчение.
Вариант: Наклонете глава към болезненото място.

Без болки в кръста

Упражнението ще ви позволи да останете по-дълго време седнала, без да изпитвате дискомфорт в областта на гръбначния стълб. В случая е достатъчно само да промените леко позата си, като се разположите удобно върху своите ескиони - така се наричат изострените седалищни кости. За да ги усетите, плъзнете ръце под дупето си, после наклонете ханш максимално напред и максимално назад.
Правете това, докато не намерите златната среда между двете крайности - именно това е идеалната поза. Защото, седите ли точно върху ескионите си, гръбначният ви стълб ще се разполага в идеалната права и в резултат вие няма да се уморявате чак толкова много.

Край на неприятните усещания по време на мензис

Масажирайте със средните си пръсти зоните, разположени между коленете и бедрата - откъм външната им част, т. е. там, където по принцип се намират шевовете на панталоните. Всеки път, когато пръстът ви мине през някоя болезнена точка,спирайте и я натискайте кръгообразно в продължение на трийсетина секунди.

За да облекчите гръбначните прешлени

Когато работите седнала през целия ден, долната част на гърба ви определено страда. Ще си върнете гъвкавостта, ако легнете по гръб, свиете крака към гърдите си и обхванете коленете с ръце.
После много бавно се залюлейте напред и назад, без да повдигате главата си от пода. Упражнението разблокира гръбначните прешлени и прави чудеса при болки в кръста.

Срещу силно главоболие

С това упражнение ще стимулирате нервните окончания, разположени в скалпа, и ще се освободите от напрежението. Поставете ръце зад главата си - палците трябва да са от двете страни на тила, останалите пръсти масажират леко целия череп. Обръщайте повечко внимание на издутините - именно тук се събира най-упоритото напрежение.
След няколко минути започнете да действате само с палците си, които трябва да масажират кръгово основата на врата Накрая поставете едната си ръка върху челото, а другата - в основата на главата. С всяко вдишване и издишване вие ще чувствате все по-голямо облекчение.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

Внимание:Чувствителна кожа!

Към чувствителната кожа е необходимо особено отношение. В последните години козметолозити констатират, че хората с чувствителна кожа стават все повече. Виновни за тоза са лошата екология, неправилното...

Тайните на нашата кожа

Всяка жена е различна, епидермисът на лицето й - също. Точно по тази причина усилията ни да се разхубавим ще дадат мечтаните резултати само ако съобразим грижите, които полагаме за кожата си, с нейния...

Минерална козметика

Докато поглъщате скъпоценната прозрачна течност на плажа в горещите ленти дни и утолявате жаждата си едва ли ви идва на ум, че освен лечебни свойства минералната вода може да се използва за козметика....

Съобразете грима си сьс слънчевия загар

Безгрижието, доброто настроение, леката небрежност слагат своя отпечатък върху най-хубавото време на годината. Това обаче не означава, че можем да забравим някои основни правила на изкуството да се гр...

Начало