Кулинарни рецепти » Конфитюр от цели праскови

 Конфитюр от цели праскови

Продукти:

• 6 кг праскови
• 2 кг захар
• 600 мл вода
• 200 мл ром
• 2 ч.л. лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Обелваме прасковите, без да им вадим костилките. Пускаме ги във врящ сироп, приготвен от захарта и водата. Варим ги 10 мин и оставяме да престоят 1 денонощие.

На другия ден доваряваме. Малко преди да свалим конфитюра от огъня, добавяме лимонената киселина, а когато изстине – рома.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало