Продукти:
• 700 г сливи
• 1 кг захар
• 1 ч.ч. винена киселина /лимонтузу/
• 200 мл вода
Начин на приготвяне:
Избираме доре узрели, но не и презрели плодове, изваждаме им костилките и обелваме кожицата. Наръсваме обелените сливи със захарта и ги варим на умерен котлон, докато дървената лъжица не започне да прави пътечка по дъното на съда. В края на варенето прибавяме лимонената киселина, разтворена в малко вода.
Оставяме готовото сладко да пренощува и на другия ден го разливаме в бурканчета върху които опъваме целофан. Отгоре затваряме с капачки.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...