Продукти: (за 4 порции)
• 6-7 картофа
• 1-2 тиквички
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.ч. сметана
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките и картофите и ги нарязваме на кръгчета. Запържваме ги в олиото, което сме сгорещили в отворена тенджера под налягане. Прибавяме сметаната, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. Поръсваме ястието със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...