Продукти:
• 1 зелена салата
• 1 зелена печена чушка
• 1 червена печена чушка
• 3 стръкчета целина
• 1 морков
• 1 връзка репички
• 1 червен лук
• 1 с.л. белени слънчогледови семки
За заливката:
• 1-2 с.л. оцет
• 3 с.л. зехтин
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Чушките нарязваме на лентички, обеления лук – на пръстенчета, моркова – на пръчици, репичките – на две или четири, измитата и подсушена салата на ситно.
Прехвърляме в салатиера, объркваме зеленчуците и ги поръсваме с нарязаните на ситно стебла целина.
В купа объркваме продуктите за заливката и поливаме салатата.
В сух тефлонов тиган леко запичаме семките и наръсваме с тях салатата.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...