Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг ярешко месо
• 1,5 ч.ч. сок от лимон и портокал
• 1 к.ч. бренди
• 6 скилидки чесън
• 500 г макарони
• 1,5 к.ч. зехтин
• 200 г кашкавал
• риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, посоляваме го и го поръсваме с черен пипер. Слагаме го в тенжера заедно със скилидките чесън, риган, плодовия сок и брендито и го оставяме да престои 1 нощ в хладилник.
На другия ден го слагаме в тава, прибавяме зехтина /олиото/ и 1 ч.ч. вода и печем 1 час в умерена фурна, като от време на време доливаме гореща вода, за да има достатъчно сос.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...