Кулинарни рецепти » Таралежчета от кайма

 Таралежчета от кайма

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свинска кайма от плешката
• 1 сурово яйце
• 1 глава лук
• 2 с.л. кисело мляко
• 1 филия сух бял хляб
• 4 твърдо сварени яйца
• 60 г краве масло
• 50 г фиде
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме каймата в дълбока купа, прибавяме настъргания лук, разбитото сурово яйце, млякото, смления черен пипер, ситно нарязания магданоз, накиснатия във вода и отцеден хляб. Посоляваме и разбиваме с миксер, докато получим гладка пухкава смес. Оставяме сместа 1-2 часа на студено.

Обелваме сварените яйца и ги разрязваме надлъжно на половинки. Върху всяка половинка поставяме една осма от каймата и оформяме като таралежче, на което слагаме бодли от фиде, а очичките и муцунката са зърна от черен пипер.

Нареждаме таралежчетата в тава, обилно намазана с мазнина. Върху всяко таралежче слагаме парченце масло и покриваме тавата с алуминиево фолио. Печем в предварително загрята фурна. След 20 мин сваляме фолиото и печем още малко, докато таралежчетата се зачервят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало