Продукти:
• 300 г кренвирши
• 500 г карфиол
• 3 домата
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1-2 ч.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички, сваряваме го в подсолена вода и го оставяме да изстине.
Прибавяме кренвиршите, които сме нарязали на кръгчета, ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета домати. Подправяме салатата с олиото, лимоновия сок, черен пипер и сол.
Разбъркваме добре и подреждаме в салатиера, като отгоре поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...