Продукти:
• 300 г кренвирши
• 500 г карфиол
• 3 домата
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1-2 ч.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички, сваряваме го в подсолена вода и го оставяме да изстине.
Прибавяме кренвиршите, които сме нарязали на кръгчета, ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета домати. Подправяме салатата с олиото, лимоновия сок, черен пипер и сол.
Разбъркваме добре и подреждаме в салатиера, като отгоре поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...