Продукти:
• 200 г леща
• 250 г картофи
• 500 г шунка
• 1 зелена и 1 червена чушка
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 2-3 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натопяваме лещата във вода от вечерта. На другия ден я варим около 30 минути в подсолена вода. Прецеждаме я.
Сваряваме картофите и заедно с шунката ги нарязваме на кубчета, чушките и лука - на тънки ивички и омесваме с олиото.
В дълбока купа размесваме всички продукти. Подправяме със заливка от горчицата, олиото и оцета, поръсваме с черен пипер и сол. Тази салата може да престои 1 час.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...