Кулинарни рецепти » Пържени пилешки гърди със зеле

 Пържени пилешки гърди със зеле
(Китай)

Продукти:

• 400 г пилешки гърди
• сърцевината на 1 малка зелка
• 1 яйце
• 1 с.л. вино
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. нишесте
• 1 с.л. кетчуп
• 1-2 щипки захар
• черен пипер, сол
• 1 к.ч. олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на малки кубчета и го оставяме за 15 мин в марината, приготвена от виното и малко сол.

В отделен съд разбиваме яйцето с нишестето и панираме парченцата месо в тази смес. Нарязваме зелето на ивички, поливаме го със смес от кетчупа, захарта и оцета и го подреждаме в чиния за сервиране.

Сгорещяваме олиото и изпържваме месото до златисто. Изваждаме пилешките късчета и ги оставяме да се отцедят. После отново ги пържим - този път до светлокафяво, отцеждаме и ги подреждаме при зелето.

Преди поднасяне поръсваме зелето и месото със смес от черен пипер и сол.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало