Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пилешко месо
• 100 г ябълки
• 3 яйца
• 1 глава лук
• 3 с.л. прясно мляко
• 1 филия бял хляб
• 1 с.л. ром
• черен пипер, сол
• галета за паниране
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме пилешкото месо и го смиламе заедно с лука и обелените и почистените от семето ябълки. Прибавяме накиснатия в мляко и отцеден хляб, сол, рома, черен пипер и 2 белтъка. Омесваме много добре. При омесването прибавяме малко галета, за да се получи по-стегната смес.
Оставяме да отлежи на хладно място. Оформяме кюфтета, които панираме в галета и разбитите яйца и ги пържим в сгорещено олио.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...