Кулинарни рецепти » Пържено пиле с чеснов сос

 Пържено пиле с чеснов сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голямо пиле
• 2 глави лук
• 4 с.л. брашно
• 100 г краве масло
• 1 глава чесън
• сокът от 2 лимона
• кимион, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Завързваме крилете и краката на пилето плътно към тялото, за да не стърчат. Натриваме го от всички страни със смес от кимион, черен пипер и сол. В съд с капак разтопяваме половината от маслото и изпържваме в него пилето от всички страни.

Изваждаме пилето и слагаме в същата мазнина ситно нарязания лук. След като се задуши, прибавяме брашното, разреждаме с 3 ч.ч. пилешки бульон и оставяме соса да се вари около 5 мин.

Нарязваме пилето на порции, слагаме ги в соса и ги оставяме да се варят 15 мин. Накрая подправяме със счукания с малко сол чесън, лимонов сок, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало