Кулинарни рецепти » Пържено пиле с чеснов сос

 Пържено пиле с чеснов сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голямо пиле
• 2 глави лук
• 4 с.л. брашно
• 100 г краве масло
• 1 глава чесън
• сокът от 2 лимона
• кимион, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Завързваме крилете и краката на пилето плътно към тялото, за да не стърчат. Натриваме го от всички страни със смес от кимион, черен пипер и сол. В съд с капак разтопяваме половината от маслото и изпържваме в него пилето от всички страни.

Изваждаме пилето и слагаме в същата мазнина ситно нарязания лук. След като се задуши, прибавяме брашното, разреждаме с 3 ч.ч. пилешки бульон и оставяме соса да се вари около 5 мин.

Нарязваме пилето на порции, слагаме ги в соса и ги оставяме да се варят 15 мин. Накрая подправяме със счукания с малко сол чесън, лимонов сок, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало