Кулинарни рецепти » Пиле с жълтъци

 Пиле с жълтъци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. олио
• 1 глава чесън
• 3 жълтъка
• 1 връзка копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме от двете страни в силно сгорещеното олио. Изваждаме порциите и ги поръсваме с чесъна, счукан с малко сол, след което ги оставяме в захлупен съд.

Изчакваме мазнината да поизстине и прибавяме към нея жълтъците, като бием непрекъснато с тел или вилица. Внимаваме жълтъците да не се пресекат.

Поръсваме пилешкото месо със ситно нарязания копър и го оставяме да престои 15 мин в захлупен съд. След това заливаме с жълтъчения сос, подправен със сол и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало