Продукти:
• 160 г пилешко месо
• 100 г гъби
• 3 кисели краставички
• 100 мл сметана
• 200 г картофено пюре
• 50 г кашкавал
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешкото месо на жулиени, смесваме го с предварително задушените гъби и нарязаните кисели краставички и запържваме. Добавяме сметаната и разбъркваме добре.
Слагаме картофеното пюре в чиния и го оформяме като гнездо. Изсипваме запържената смес в средата и настъргваме кашкавал. Украсяваме с ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...