Продукти:
• 160 г пилешко месо
• 100 г гъби
• 3 кисели краставички
• 100 мл сметана
• 200 г картофено пюре
• 50 г кашкавал
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешкото месо на жулиени, смесваме го с предварително задушените гъби и нарязаните кисели краставички и запържваме. Добавяме сметаната и разбъркваме добре.
Слагаме картофеното пюре в чиния и го оформяме като гнездо. Изсипваме запържената смес в средата и настъргваме кашкавал. Украсяваме с ситно нарязан магданоз.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...