Продукти:
• 1 пиле
• 8 малки зелени доматчета
• 2 патладжана
• 2 с.л. сметана
• магданоз или копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и поръсваме с малко сол и черен пипер. Изпържваме ги в сгорещено олио, заливаме със сметана и задушаваме под капак до омекване.
Изпържваме нарязаните на половинки домати и патладжаните, нарязани на кръгчета.
Подреждаме порциите пиле в чинии, наоколо слагаме доматите, патладжаните и заливаме със соса от пилето. Отгоре поръсваме порциите с копър или магданоз.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...