Продукти:
• 1 пиле
• 8 малки зелени доматчета
• 2 патладжана
• 2 с.л. сметана
• магданоз или копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и поръсваме с малко сол и черен пипер. Изпържваме ги в сгорещено олио, заливаме със сметана и задушаваме под капак до омекване.
Изпържваме нарязаните на половинки домати и патладжаните, нарязани на кръгчета.
Подреждаме порциите пиле в чинии, наоколо слагаме доматите, патладжаните и заливаме със соса от пилето. Отгоре поръсваме порциите с копър или магданоз.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...