Кулинарни рецепти » Пуйка с гъби

 Пуйка с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг бяло месо от пуйка
• 2-3 глави лук
• 5-6 с.л. разтопено краве масло
• 500 г печурки
• 1 к.ч. бяло вино
• 4 жълтъка
• 1 кофичка сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме ситно нарязания лук в маслото и 2 с.л. вода. Прибавяме месото, нарязано на малки кубчета. Позадушаваме го и прибавяме гъбите, нарязани на ситно. Заливаме с виното и задушаваме на тих огън, докато месото омекне. Подправяме със сол и черен пипер.

Разбиваме жълтъците със сметаната и ги изсипваме върху месото. Веднага отстраняваме ястието от огъня и бъркаме, докато поизстине.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало