Кулинарни рецепти » Пуйка с гъби

 Пуйка с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг бяло месо от пуйка
• 2-3 глави лук
• 5-6 с.л. разтопено краве масло
• 500 г печурки
• 1 к.ч. бяло вино
• 4 жълтъка
• 1 кофичка сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме ситно нарязания лук в маслото и 2 с.л. вода. Прибавяме месото, нарязано на малки кубчета. Позадушаваме го и прибавяме гъбите, нарязани на ситно. Заливаме с виното и задушаваме на тих огън, докато месото омекне. Подправяме със сол и черен пипер.

Разбиваме жълтъците със сметаната и ги изсипваме върху месото. Веднага отстраняваме ястието от огъня и бъркаме, докато поизстине.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало