Продукти:
• 300 г солена херинга
• 400 г майонеза
• 300 г картофи
• 200 г зелен фасул
• 200 г кисели краставички
• 1-2 скилидки чесън
• 1-2 домата
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Прибавяме нарязания на дребни парчета зелен фасул, нарязаните на кубчета кисели краставички и ситно накълцаното филе от солена лакерда. Подправяме със счукания чесън, заливаме с майонезата и разбъркваме много добре.
Оставяме сместа да престои 2 часа на студено. След това оформяме от нея купчинки в чиния за сервиране и ги украсяваме с нарязаните на кръгчета домати.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...