Кулинарни рецепти » Пиле върху кус-кус

 Пиле върху кус-кус

Продукти: (за 6 порции)

• 1 пиле
• 3 моркова
• 2 малки тиквички
• 3 с.л. доматено пюре
• 1 пакет кус-кус
• 4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка босилек или мента
• 4 щипки мускатово орехче
• 1 шепа стафиди
• кориандър
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязаното на порции пиле изпържваме в олиото до златисто. Прибавяме изчистените и нарязани на едро моркови, лука, доматеното пюре, магданоза и босилека.

Сипваме вода да покрие месото, прибавяме нарязаните тиквички, настърганото мускатово орехче, черния пипер и кориандъра и варим 10 мин.

Отделно сваряваме кускуса заедно със стафидите и изсипваме в голямо плато. Подреждаме пилето и зеленчуците върху него.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало