Продукти:
• 12 стръка пресни аспержи
• 1 едра салата
• 1 краставица
• 20 маслини без костилките
• 8 филенца от аншоа
• 4 твърдо сварени яйца, разрязани на половинки
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 4-5 с.л. зехтин или олио
• 4 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре мазнината, оцета, горчицата, 1 стрък много ситно нарязан зелен лук, черен пипер и сол.
Почистваме и сваряваме (без да разваряваме) аспержите в подсолена вода. След това ги изваждаме и горещи ги заливаме с приготвения сос. Оставяме ги за 4-5 часа в хладилника.
Почистваме салатата и я накъсваме на парченца. Размесваме я с останалия нарязан зелен лук и наситнен магданоз.
Разстиламе сместа в голяма салатиера, разполагаме върху нея аспержите, гарнираме с нарязаните на колелца краставица, яйцата, аншоата и маслините. Заливаме със соса от мариноването на аспержите и поднасяме веднага.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...