Продукти:
• 12 стръка пресни аспержи
• 1 едра салата
• 1 краставица
• 20 маслини без костилките
• 8 филенца от аншоа
• 4 твърдо сварени яйца, разрязани на половинки
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 4-5 с.л. зехтин или олио
• 4 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре мазнината, оцета, горчицата, 1 стрък много ситно нарязан зелен лук, черен пипер и сол.
Почистваме и сваряваме (без да разваряваме) аспержите в подсолена вода. След това ги изваждаме и горещи ги заливаме с приготвения сос. Оставяме ги за 4-5 часа в хладилника.
Почистваме салатата и я накъсваме на парченца. Размесваме я с останалия нарязан зелен лук и наситнен магданоз.
Разстиламе сместа в голяма салатиера, разполагаме върху нея аспержите, гарнираме с нарязаните на колелца краставица, яйцата, аншоата и маслините. Заливаме със соса от мариноването на аспержите и поднасяме веднага.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...