Продукти: (за 4 порции)
· 250 г макарони
· 3-4 стръка праз
· 200 г краве сирене
· 1 ч.ч. кисело мляко
· 3-4 яйца
· половин пакетче краве масло
· 150 г пушени гърди
· сол
Начин на приготвяне:
Варим макароните в продълженние на 15 мин в подсолена вода, след което ги отцеждаме и ги заливаме с половината от маслото.
Нарязваме праза на ситно и го задушаваме в останалото масло. Щом изстине, прибавяме настърганото сирене, разбитите яйца и киселото мляко.
Изсипваме в тавичка макароните, а отгоре разстиламе сместа, приготвена от праза, сиренето, яйцата и млякото.
Запичаме 30 мин в предварително загрята умерена фурна, след което покриваме ястието с нарязаните на тънки филийки пушени гърди и запичаме още 15-20 мин.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...