Кулинарни рецепти » Супа от телешко месо със застройка

 Супа от телешко месо със застройка

Продукти: (за 4-5 порции)

• 200-300 г крехко телешко или говеждо месо
• 50 г лой
• 3 с.л. олио
• половин глава лук
• 2 моркова
• 1 корен магданоз
• 5-6 печурки
• 5-6 ч.ч. костена отвара
• 1 с.л. брашно
• 1 яйце
• 4-5 с.л. кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В загрятата мазнина пущаме нарязаната на малки парченца лой. Прибавяме нарязаното на кубчета месо и ситно нарязаните лук, моркови, гъби и магданозов корен. Похлупваме и задушаваме като от време на време прибавяме по 1-2 с.л. вода или бульон.

Когато месото омекне, поръсваме с брашното, разбъркваме, заливаме с костената отвара и кипваме. Варим на тих огън 10 мин и отстраняваме от огъня.

Веднага застройваме с яйцето и киселото мляко, а непосредствено преди поднасянето поръсваме със черен пипер и ситно нарязан магданоз. Ако е необходимо, посоляваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало