Кулинарни рецепти » Елховска баница

 Елховска баница

Продукти:

• 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване
• 1 к.ч. вода
• 2 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 1 1/2 ч.л. оцет
• 500 мл прясно мляко
• 50 г ориз
• 6 яйца / 2 за тестото и 4 за плънката/
• 100 г захар
• сол


Варим млякото с ориза, докато получим средно гъста каша. Оставяме да изстине и прибавяме захарта и разбитите яйца.

Пресяваме брашното, смесваме го със сол по вкус, прибавяме олиото и разбитите яйца и месим като сипваме по малко от водата, към която сме прибавили оцета. Месим, докато получим средно меко тесто.

От добре измесеното тесто разточваме 4-5 кори. Нареждаме корите в предварително намаслена и набрашнена тава, като между корите обилно ръсим с разтопено масло.

Слагаме да се пече в умерена фурна. Когато баницата се изпече добре и листовете се позачерви, заливаме с приготвената млечна смес и връщаме баницата във фурната да се запече.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало