Кулинарни рецепти » Лахманийоти със сирене

 Лахманийоти със сирене

Продукти:

• 3 1/2 ч. ч. брашно
• 1 пакетче суха мая
• 2 каф. л. захар
• 2 каф. л. сол
• 1/4 ч. ч. олио
• 100 г натрошено сирене (рокфор или синьо сирене)
• 2-3 стръка ситно нарязан пресен зелен лук
• 1 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Смесваме всички продукти до получаване на еднородно тесто и бъркаме около 10 минути. Ако тестото е твърдо, добавяме 1 лъжица вода. Оставяме да бухне.

Оформяме малки топки (лахманийоти), подреждаме ги в тава и оставяме повторно да бухнат. Леко надупчваме топките и печем на 220 градуса 20 минути.

След като ги извадим от фурната, ги покриваме с кърпа.

Автор: Надежда Стойчева

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало