Продукти: (за 4 порции)
• 500 г филе от бяла риба
• 200 мл прясно мляко
• 500 мл вода
• 300 мл бяло вино
• 100 г пушена сланина
• 1 кофичка заквасена сметана
• 2 лимона
• 1 скилидка чесън
• 1 морков
• 1 главичка целина
• 1 глава лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета, които потапяме в прясното мляко за 5-6 часа.
Приготвяме марината от вода, вино, черен пипер, моркови, целина и лук и я варим 30 мин. Слагаме рибата в маринатата и варим 10 мин.
Нарязваме пушената сланина на ситно, пържим до зачервяване и прибавяме сметаната и счукания чесън. Заливаме готовата риба с тази смес и поднасяме с парченца лимон.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...