Кулинарни рецепти » Калкан Фламбе

 Калкан Фламбе
(Франция)

Продукти:

• 1 калкан (около 1-1,5 кг)
• 30 г краве масло
• 1 скилидка чесън
• 1 глава лук
• 1 малък морков
• 50 мл коняк
• 1 с.л. доматено пюре
• 500 мл бяло вино
• 8 дафинови листа
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме рибата. Пускаме я за 5 минути във вряща вода, след което я отцеждаме и отстраняваме кожата.

Нарязваме калкана на парчета и го запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме чесъна, лука и моркова, нарязани на кръгчета. Наливаме коняка и запалваме.

Щом пламъкът изгасне, наливаме виното и малко вода, посоляваме, прибавяме доматеното пюре, захлупваме и варим 45 мин на слаб огън. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме дафиновите листа и черния пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало