Продукти:
• 2 яйца
• 70 г пудра захар
• 100 г моркови
• 70 г орехи
• 40 г галета
• 1 ванилия
• шипков мармалад
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците, заедно със захарта до побеляване. Добавяме настърганите орехи и ванилията. Внимателно съединяваме с белтъците, които сме разбили заедно със счуканите орехи.
Изсипваме сместа в намазана и посипана с галета кексова форма. Печем 40 - 50 минути в умерено загрята фурна, без да отваряме, за да не спадне сладкишът.
След като сладкишът изстине, го нарязваме на ленти, които слепваме с мармалад и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...