Продукти:
• 400-500 г сух бял хляб без кората
• 500 г ябълки
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 1 щипка сол
• 3 с.л. пудра захар
• половин пакетче канела на прах
• четвърт пакетче краве масло
• 1-2 с.л. галета
• 1-2 с.л. олио
• 1 ванилия /по желание/
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме канелата с пудрата захар. Нарязваме хляба на тънки филии. На тънки филийки нарязваме и обелените и почистени от семената ябълки.
В намазана с олио и поръсена с галета тавичка последователно нареждаме пластове от хлебни и ябълкови филийки, като обилно ръсим със сместа от захар и канела. Завършваме с пласт хляб.
Заливаме със смес от разбитите яйца, прясното мляко и 1 щипка сол. Поръсваме с галетата, която сме смесили с малко пудра захар и с ванилията /по желание/, покриваме с тънки люспици от маслото
Печем 30 мин в предварително загрята силна фурна. Поднасяме сладкиша топъл със сироп или сладък сос по избор.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...