Кулинарни рецепти » Хлебен сладкиш с ябълки

 Хлебен сладкиш с ябълки

Продукти:

• 400-500 г сух бял хляб без кората
• 500 г ябълки
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 1 щипка сол
• 3 с.л. пудра захар
• половин пакетче канела на прах
• четвърт пакетче краве масло
• 1-2 с.л. галета
• 1-2 с.л. олио
• 1 ванилия /по желание/
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме канелата с пудрата захар. Нарязваме хляба на тънки филии. На тънки филийки нарязваме и обелените и почистени от семената ябълки.

В намазана с олио и поръсена с галета тавичка последователно нареждаме пластове от хлебни и ябълкови филийки, като обилно ръсим със сместа от захар и канела. Завършваме с пласт хляб.

Заливаме със смес от разбитите яйца, прясното мляко и 1 щипка сол. Поръсваме с галетата, която сме смесили с малко пудра захар и с ванилията /по желание/, покриваме с тънки люспици от маслото

Печем 30 мин в предварително загрята силна фурна. Поднасяме сладкиша топъл със сироп или сладък сос по избор.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало