Кулинарни рецепти » Сладкиш с кайсии

 Сладкиш с кайсии

Продукти:

• 250 г краве масло
• 250 г пудра захар
• 4 яйца
• 2 ч.ч. брашно
• 500 г кайсии

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото и пудрата захар в продължение на 20 мин с миксер. Прибавяме жълтъците и продължаваме биенето още 10 мин, след което добавяме 1 ч.ч. брашно.

В отделен съд разбиваме белтъците на гъст сняг и прибавяме към тях 1 ч.ч. брашно. Съединяваме внимателно двете смеси и разбъркваме много леко, за да не спаднат белтъците. Изсипваме тестото в намазана с масло и поръсена с брашно правоъгълна тава.

Измиваме кайсиите, нарязваме ги на половинки по дължина и ги нареждаме върху тестото на разстояние една от друга с отвора нагоре. Печем в силна фурна.

След като сладкишът изстине, нарязваме го на квадратни форми, като внимаваме кайсията да остане в средата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало