Кулинарни рецепти » Калугерски локум

 Калугерски локум

Продукти:

• 500 мл вода
• 1 парченце лимонова кора за аромат
• 150 г захар
• 2-3 с.л. грис
• 1 яйце
• 3-4 с.л. краве масло или олио
• пудра захар за поръсване
• смлени орехи за гарниране

Начин на приготвяне:

Възваряваме водата, захарта и лимоновата кора. Във врящата смес изсипваме гриса и бъркаме интензивно с дървена лъжица, докато кашата се свари добре. Сваляме я от котлона.

Разбиваме яйцето на пяна и го прибавяме в кашата, като бъркаме енергично с дървена лъжица. Със супена лъжица гребем от кашата и пускаме топчиците в предварително сгорещената мазнина да се изпържат добре от всички страни.

Отцеждаме топчетата от мазнината и ги оставяме да изстинат. Поръсваме ги с пудра захар и смлени орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало