Продукти:
• 2 твърдо сварени жълтъка
• 1 к.ч. пудра захар
• 100 г краве масло
• 2 с.л. ром
За втората смес:
• 150 г смлени орехови ядки
• 2 к.ч. пудра захар
• 20 г шоколад
• 2 с.л. ром
• 1 белтък
• 1 ванилия
За овалване:
• кокосово брашно /или смлени орехи/
• шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
Пасираме сварените жълтъци, докато са още топли и ги смесваме със захарта, рома и разбитото на пяна масло. Оформяме 35 топчета и ги слагаме в хладилника.
Разбиваме белтъка, прибавяме рома, захарта, орехите, настъргания шоколад, ванилията и разбъркваме добре. Разделяме сместа на 35 парчета. Разплескваме всяко върху дланта си и увиваме в него топче от жълтък.
Овалваме всяко от приготвените топчета наполовина в кокосово брашно /смлени орехи/, наполовина в шоколадови пръчици /или настърган шоколад/. Слагаме топчетата в хартиени капсули.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...