Продукти:
• 1 кг брашно
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 пакетче краве масло
• 2 ванилии
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1-2 с.л. сусам
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме със захарта на пяна. Прибавяме разбитото със содата кисело мляко, прясното мляко, разтопеното масло и пресятото с ванилията брашно. Замесваме меко тесто и го разточваме на кора с дебелина 5 мм.
С помощта на голяма и малка чашка изрязваме от кората кравайчета. Отделно разбиваме белтъците с малко захар на сняг. Намазваме кравайчетата с белтъчния сняг, поръсваме ги със сусам и ги печем в предварително загрята фурна при температура 180°С.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...