Продукти:
• 1 кг брашно
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 пакетче краве масло
• 2 ванилии
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1-2 с.л. сусам
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме със захарта на пяна. Прибавяме разбитото със содата кисело мляко, прясното мляко, разтопеното масло и пресятото с ванилията брашно. Замесваме меко тесто и го разточваме на кора с дебелина 5 мм.
С помощта на голяма и малка чашка изрязваме от кората кравайчета. Отделно разбиваме белтъците с малко захар на сняг. Намазваме кравайчетата с белтъчния сняг, поръсваме ги със сусам и ги печем в предварително загрята фурна при температура 180°С.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...