Продукти:
• 10 ч.ч. (1,200 г) брашно
• 5 яйца
• 100 мл олио
• 200 г свинска мас
• 200 г кисело мляко
• 300 г захар
• 1 ч. л. сода бикарбонат
• 1/2 ч. л. лимонтузу
• настъргана кора от лимон
• 200 г конфитюр или мармалад
• 1/2 ч. ч. орехови ядки
Начин на приготвяне:
Приготвяме средно гъсто тесто от брашното и останалите продукти. Разточваме го на кора с дебелина 5-6 мм, която нарязваме на квадрати.
Във всеки квадрат поставяме малко мармалад (конфитюр) и парченце орехова ядка. След това прегъваме квадрата по диагонал.
Оформените триъгълни сладки нареждаме в тава и печем в умерена фурна. Поръсваме готовите сладки с пудра захар.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...