Продукти:
• 250 г меко масло
• 225 г пудра захар
• 1 жълтък
• 1 щипка сол
• настърганата кора на половин лимон
• 375 г брашно
• 2-3 с. л. лимонов сок
• шоколадови и захарни пръчици за украса
Начин на приготвяне:
Маслото разбиваме на пяна дотогава, докато започне да се точи на конци. Прибавяме с бъркане 125 г пудра захар и жълтъка. Добавяме солта и настърганата лимонова кора. Брашното пресяваме отгоре, разбъркваме и омесваме тесто. Оставяме го за 30 минути в хладилника.
Загряваме фурната до 190°С. Разточваме тестото върху набрашнена плоскост на кора дебела 5 мм. Из-рязваме различни форми и нареждаме върху постлана с хартия за печене тава. Печем 8-10 минути до златистожълто.
Останалата пудра захар разбъркваме с лимоновия сок и сладките намазваме със сместа. Украсяваме с шарените захарни и шоколадови пръчици.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...