Кулинарни рецепти » Масленки

 Масленки

Продукти:

• 250 г меко масло
• 225 г пудра захар
• 1 жълтък
• 1 щипка сол
• настърганата кора на половин лимон
• 375 г брашно
• 2-3 с. л. лимонов сок
• шоколадови и захарни пръчици за украса

Начин на приготвяне:

Маслото разбиваме на пяна дотогава, докато започне да се точи на конци. Прибавяме с бъркане 125 г пудра захар и жълтъка. Добавяме солта и настърганата лимонова кора. Брашното пресяваме отгоре, разбъркваме и омесваме тесто. Оставяме го за 30 минути в хладилника.

Загряваме фурната до 190°С. Разточваме тестото върху набрашнена плоскост на кора дебела 5 мм. Из-рязваме различни форми и нареждаме върху постлана с хартия за печене тава. Печем 8-10 минути до златистожълто.

Останалата пудра захар разбъркваме с лимоновия сок и сладките намазваме със сместа. Украсяваме с шарените захарни и шоколадови пръчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало