Продукти:
• 250 г меко масло
• 225 г пудра захар
• 1 жълтък
• 1 щипка сол
• настърганата кора на половин лимон
• 375 г брашно
• 2-3 с. л. лимонов сок
• шоколадови и захарни пръчици за украса
Начин на приготвяне:
Маслото разбиваме на пяна дотогава, докато започне да се точи на конци. Прибавяме с бъркане 125 г пудра захар и жълтъка. Добавяме солта и настърганата лимонова кора. Брашното пресяваме отгоре, разбъркваме и омесваме тесто. Оставяме го за 30 минути в хладилника.
Загряваме фурната до 190°С. Разточваме тестото върху набрашнена плоскост на кора дебела 5 мм. Из-рязваме различни форми и нареждаме върху постлана с хартия за печене тава. Печем 8-10 минути до златистожълто.
Останалата пудра захар разбъркваме с лимоновия сок и сладките намазваме със сместа. Украсяваме с шарените захарни и шоколадови пръчици.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...