Продукти:
• 3-4 едри домата
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. лимонов сок
• 4-5 стръка зелен лук
• 4-5 зелени маслини
• 1 стрък босилек
• 3-4 стръка магданоз
• 2 щипки наситнен хрян
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме попарените домати, слагаме ги в дълбок съд, прибавяме наситнените зелении и нарязаните на ивички зелени маслини. Пасираме като капем по малко от лимоновия сок и олиото.
Използваме соса за салата от мариновано червено цвекло, соеви топчета, парченца от сирене, листна салата в комбинация с яйца, сирене, маслини, краставици.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...