Кулинарни рецепти » Сос Кумберланд

 Сос Кумберланд

Продукти:

• 10 г мармалад от шипки или малини
• 1 с.л. горчица
• 100 мл червено вино
• 50 мл коняк
• 50 мл сок от сварени портокалови и лимонови кори
• сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме мармалада, прибавяме горчицата и бъркаме. Наливаме виното и разбиваме. След това сипваме сока от сварените кори, като внимаваме сосът да не стане много рядък. Посоляваме на вкус.

Този сос е предназначен специално за различни видове дивеч.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало