Продукти:
• 1 к.ч. основен сос по избор
• 1 ч.л. доматено пюре
• 2-3 мариновани гъби
• 50 г шунка
• половин глава лук
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 к.ч. ароматно бяло вино
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, захар, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в разтопеното масло. Прибавяме последователно доматеното пюре, нарязаните на дребно гъби и шунка, основния сос и подправките. След като кипне, отстраняваме соса от огъня, подправяме с виното и оставяме 10 мин под похлупак.
Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз. Този сос е подходящ за варени тестени изделия - макарони, юфка, спагети, галушки, както и за кюфтета и пържоли.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...