Кулинарни рецепти » Сос Беарнез

 Сос Беарнез

Продукти:

• 2 с.л. винен оцет
• 1 с.л. ситно нарязан лук
• 4 зърна черен пипер /смлян/
• 2-3 с.л. бяло вино
• 2 жълтъка
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. ситно нарязани листа от керевиз

Начин на приготвяне:

В похлупен съд варим 5-6 мин лука заедно заедно с оцета и черния пипер, след което оставяме да поизстине. Прибавяме виното и разбитите жълтъци.

Слагаме съда в друг съд с гореща, но не кипяща вода и с миксер разбиваме сместа до сгъстяване. Посоляваме и смесваме с магданоза и керевизените листа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало