Продукти:
• 2 с.л. винен оцет
• 1 с.л. ситно нарязан лук
• 4 зърна черен пипер /смлян/
• 2-3 с.л. бяло вино
• 2 жълтъка
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. ситно нарязани листа от керевиз
Начин на приготвяне:
В похлупен съд варим 5-6 мин лука заедно заедно с оцета и черния пипер, след което оставяме да поизстине. Прибавяме виното и разбитите жълтъци.
Слагаме съда в друг съд с гореща, но не кипяща вода и с миксер разбиваме сместа до сгъстяване. Посоляваме и смесваме с магданоза и керевизените листа.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...