Кулинарни рецепти » Сос за макарони

 Сос за макарони

Продукти:

• 3 глави лук
• 1 глава чесън
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3 с.л. доматено пюре
• 2 буркана белени стелиризирани домати
• 500 г телешка кайма
• 1 1/2 к.ч. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер
• кашкавал или сирене

Начин на приготвяне:

Нарязваме чесъна, лука, морковите и целината много ситно и ги задушаваме в 1 к.ч. олио, докато останат на мазнина. Прибавяме доматеното пюре и ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Запържваме каймата в останалото олио, прибавяме задушения зеленчук, доматите и соса от консервите. Варим 2 часа на слаб огън, като от време на време разбъркваме.

При поднасяне на сварените макарони заливаме всяка порция с 2-3 с.л. от този сос и наръсваме с настърган кашкавал или сирене.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало