Продукти:
• 60 г брашно
• 60 г краве масло
• 4 ч.ч. бульон
• 3 глави лук
• 150 г пушени гърди
• 1 лимон
• 3-4 с.л. ситно нарязани листа от естрагон
• 1 дафинов лист
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и го настъргваме. Нарязваме пушените гърди на малки кубчета. Разтопяваме маслото в тенджерка и в него пържим лука и пушените гърди, като разбъркваме с дървена лъжица. Добавяме брашното и леко го запържваме.
После на слаб огън разреждаме с бульона, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме дафиновия лист и ситно нарязания магданоз и варим още 20 мин. Прецеждаме соса, посоляваме и прибавяме сока от лимона и ситно нарязания магданоз.
Сосът е подходящ за телешко месо, пържени и панирани зеленчуци.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...