Кулинарни рецепти » Сметанов сос (алла пана)

 Сметанов сос (алла пана)

Продукти:

• 1 к.ч. течна сметана
• 1 к.ч. разтопено масло
• 1 к.ч. настърган пармезан

Начин на приготвяне:

В дебелостенна тенджера загряваме маслото заедно със сметаната. Добавяме 2/3 от пармезана и бъркаме соса на слаб огън, докато сиренето се разтопи. После заливаме сварените макарони и поръсваме с останалия пармезан.

Сосът е подходящ са средно дребни макарони, като фарфале.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало