Кулинарни рецепти » Руски сос за печени меса

 Руски сос за печени меса

Продукти:

• 4-5с.л. сос от печено месо
• 2 ч.ч. силен бульон
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 4-5 с.л. сметана
• 1 лимон
• 1 с.л. захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Размиваме брашното с част от бульона, прибавяме го към останалия бульон и с получената смес разреждаме соса от печено месо.

Обелваме лимона, нарязваме ге на колелца, почистваме ги от семките и ги слагаме в соса. Добавяме виното, захарта и черния пипер, посоляваме и варим 20 мин на умерен огън.

Претриваме готовия сос през сито и го застройваме със сметаната. Този сос е подходящ за всички печени меса с изключение на свинското.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало