Продукти :
• 1 ч.ч. кетчуп
• 1 к.ч. нарязан лук
• 1/3 ч.ч. вода
• 1/2 к.ч. разтопено масло или маргарин
• 1/2 к.ч. лимонов сок
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. захар
• 1/2 ч.л. сол
• 1/2 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Варим всички съставки без лимоновия сок 2-3 мин на средно силен огън. Добавяме лимоновия сок и кипваме сместа. Сосът е подходящ за меса, печени на скара.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...