Продукти :
• 1 ч.ч. кетчуп
• 1 к.ч. нарязан лук
• 1/3 ч.ч. вода
• 1/2 к.ч. разтопено масло или маргарин
• 1/2 к.ч. лимонов сок
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. захар
• 1/2 ч.л. сол
• 1/2 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Варим всички съставки без лимоновия сок 2-3 мин на средно силен огън. Добавяме лимоновия сок и кипваме сместа. Сосът е подходящ за меса, печени на скара.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...