Продукти:
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 1 с.л. брашно
• 1-2 смлени гъбки
• 20 краве масло
• 1 ч.л. десертно бяло вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Кипваме маслото и прибавяме към него брашното, което задушаваме до златисто. Заливаме с бульона и виното, пускаме няколко зърна черен пипер и оставяме соса да поври. След това прибавяме смлените гъби и посоляваме. Поднасяме соса с воловани.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...