Кулинарни рецепти » Сос Велуте

 Сос Велуте

Продукти:

• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. рибен бульон
• 1 к.ч. бяло вино
• 10 печурки
• 1-2 жълтъка
• настъргано индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него брашното. Почти веднага заливаме с бульона и виното. Прибавяме ситно нарязаните гъби, солта, черния пипер, накълцания магданоз и индийското орехче. Слагаме на умерен огън и непрекъснато бъркаме.

Когато сосът започне да се лепи по лъжицата, отстраняваме от огъня. Подправяме с разбитите жълтъци и останалото масло. /По желание можем да прибавим настъргано сирене./ Поднасяме към печени риби.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало