Кулинарни рецепти » Сос Велуте

 Сос Велуте

Продукти:

• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. рибен бульон
• 1 к.ч. бяло вино
• 10 печурки
• 1-2 жълтъка
• настъргано индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него брашното. Почти веднага заливаме с бульона и виното. Прибавяме ситно нарязаните гъби, солта, черния пипер, накълцания магданоз и индийското орехче. Слагаме на умерен огън и непрекъснато бъркаме.

Когато сосът започне да се лепи по лъжицата, отстраняваме от огъня. Подправяме с разбитите жълтъци и останалото масло. /По желание можем да прибавим настъргано сирене./ Поднасяме към печени риби.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало