Продукти:
• 15-20 дребни лукчета /арпаджик/
• 4-5 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лукчетата и ги сваряваме в подсолена вода. Изваждаме ги в цедка и след като се изцедят, запържваме в сгорещеното олио. Изваждаме лукчетата и в същата мазнина запържваме брашното.
Наливаме 1 ч.ч. от отварата на лукчетата и доразреждаме с вряло прясно мляко, докато получим умерена гъстота. Варим още 4-5 мин, връщаме лукчетата, опитваме на сол и подправяме с черен пипер.
Поднасяме соса към пържена риба, яйца и др.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...