Кулинарни рецепти » Милански сос

 Милански сос

Продукти:

• 100 г шунка
• половин глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 морков
• 2 с.л. олио
• 1 клонче целина
• 20 г краве масло
• 200 г кайма /смес/
• 50 мл бульон
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 100 г консервирани гъби
• 200 г консервирани обелени домати
• 2 с.л. сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме наситно шунката, лука, моркова, целината и чесъна и ги запържваме в разтопеното масло. В друг тиган изпържваме каймата в олиото и прибавяме към нея виното. Смесваме продуктите от двата тигана и прибавяме настърганите домати, бульона и подправките.

Захлупваме и оставяме соса да ври на умерен огън, като от време на време разбъркваме. След 30 мин прибавяме ситно нарязаните гъби, които предварително сме запържили. Варим още 10 мин, отстраняваме от огъня и прибавяме сметаната. Поднасяме соса с юфка, спагети и макарони.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало