Кулинарни рецепти » Супа от телешки джолан по ловджийски

 Супа от телешки джолан по ловджийски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г телешки джолан
• 1 стрък праз
• 1 ч.ч. гъби
• 2 домата
• 2 червени чушки
• 3-4 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обираме месото от джолана и го нарязваме, а костта срязваме на две части, заливаме със студена вода и слагаме да се вари. Щом водата заври, прибавяме месото и посоляваме. Когато месото омекне, прибавяме нарязания на дребно праз, нарязаните на ивици гъби и ситно нарязаните чушки и домати.

След 15 мин приготвяме запръжка от олиото, ситно нарязания лук, брашното и червения пипер. Разреждаме и изсипваме в супата. Готовата супа подправяме със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало