Кулинарни рецепти » Супа от телешки джолан по ловджийски

 Супа от телешки джолан по ловджийски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г телешки джолан
• 1 стрък праз
• 1 ч.ч. гъби
• 2 домата
• 2 червени чушки
• 3-4 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обираме месото от джолана и го нарязваме, а костта срязваме на две части, заливаме със студена вода и слагаме да се вари. Щом водата заври, прибавяме месото и посоляваме. Когато месото омекне, прибавяме нарязания на дребно праз, нарязаните на ивици гъби и ситно нарязаните чушки и домати.

След 15 мин приготвяме запръжка от олиото, ситно нарязания лук, брашното и червения пипер. Разреждаме и изсипваме в супата. Готовата супа подправяме със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало