Продукти:
• 1 кг тиквички
• 1 голяма глава лук
• 4 твърдо сварени яйца
• 2-3 с.л. олио
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме и нарязваме тиквичките на кръгчета и ги запържваме със ситно нарязания лук. Изваждаме ги, намачкваме с вилица на пюре и слагаме сол и черен пипер.
Намачкваме и яйцата и ги прибавяме към тиквичките с лука. Разбъркваме добре.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...