Продукти:
• 1 кг тиквички
• 1 голяма глава лук
• 4 твърдо сварени яйца
• 2-3 с.л. олио
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме и нарязваме тиквичките на кръгчета и ги запържваме със ситно нарязания лук. Изваждаме ги, намачкваме с вилица на пюре и слагаме сол и черен пипер.
Намачкваме и яйцата и ги прибавяме към тиквичките с лука. Разбъркваме добре.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...